Alles leren over fysiotherapie

fysiotherapie

Fysiotherapie is bij veel mensen wel bekend, echter zijn er tevens mensen die nog nooit bij een fysiotherapeut geweest zijn. Wat doet een fysiotherapeut nou precies en waarom kan het voor jou verstandig zijn om eens bij een fysiotherapeut langs te gaan?

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een specialist op het gebied van beweging. Indien u klachten heeft omtrent uw lichaamsdelen dan kan een fysiotherapeut u begeleiden bij het bewegen van deze problematieke gewrichten of onderdelen.  Tijdens een fysiotherapiesessie wordt er een analyse gemaakt van de huidige situatie van uw lichaam. Hoe u beweegt, waar u last heeft en wat de exacte oorzaak is. Op basis van deze analyse wordt er een behandelplan voor u samengesteld, waarmee u samen met de fysiotherapeut oefeningen gaat uitvoeren om uw klachten op te lossen.

Massage en fysiotechniek

Massages zijn een uitstekende variant indien u vaak last heeft van uw  spieren. Heeft u bijvoorbeeld te hard gesport en heeft u bijvoorbeeld last van knopen of bindweefselontsteking dan speelt de fysiotherapeut hier op in met een gerichte massage om de knelpunten te verlichten. Ook geeft de fysiotherapeut preventief advies en voorlichting om in de toekomst te voorkomen dat u last krijgt van dezelfde kwaaltjes.

Fysiotherapie kan onderverdeeld worden verschillende onderdelen, zo zijn er bijvoorbeeld verschillende fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in kinderfysiotherapie. Om uw kind tijdens de groei te begeleiden met rugklachten en dergelijke.  Er is ook speciale manuele therapie beschikbaar die u kunt inzetten tijdens nekklachten, hoofdpijn en schouderklachten. Voor deze vormen van fysiotherapie zijn speciale therapeuten beschikbaar die hiervoor gestudeerd hebben.

Is een fysiotherapeut noodzakelijk? Indien u vaker last heeft van uw spieren, botten of gewrichten dan is het zeker aan te raden om eens langs een fysiotherapeut te gaan. Wilt u meer informatie ontvangen over fysiotherapie en komt u uit de omgeving van Rijssen, komt u dan eens langs bij Fysiotherapie Rijssen!