Archiefkasten voor de nodige opberging

Archiefkast

 

Vertrouwelijke documenten veilig in archiefkasten

Elk bedrijf of organisatie heeft ermee te maken: het archiveren van documenten, personeelsgegevens en financiële documenten. En hoewel er op het gebied van digitaal archiveren al heel veel mogelijk is, blijft het noodzakelijk om fysieke papieren documenten te bewaren. Archiefkasten zijn speciaal gemaakt voor het bewaren van uw archief, maar u kunt er ook andere spullen veilig in opbergen.

Voordelen van een archiefkast

Voor officiële organisaties zoals overheidsorganisaties moeten een archiefkast aan speciale eisen voldoen. Zo is een archiefkast vaak gemaakt van metaal. Dit is een brandwerend materiaal, dat uw documenten zelfs onder de extreemste omstandigheden beschermt. Daarnaast is elke archiefkast voorzien van stevig hang- en sluitwerk, zodat vertrouwelijke informatie zoals personeelsdossiers en financiële gegevens veilig achter slot en grendel liggen. Stevige planken zorgen ten slotte voor een uitstekend draagvermogen, zodat u extra veel mappen en dossiers kunt opbergen. Voor het opbergen van dossiers zijner ook kasten met hangmappen verkrijgbaar.

Archiefkasten in alle soorten en maten

Afhankelijk van uw doel, de omvang van uw archief en de beschikbare ruimte is er voor elke situatie wel een archiefkast te vinden. Zo biedt een staande manshoge archiefkast u alle ruimte voor uw complete papieren administratie. Een lager en breder dressoirmodel biedt dezelfde ruimte, maar dan in de breedte. Voor kleinere bedrijven en organisaties zijn er ook kleinere modellen verkrijgbaar voor het opbergen van vertrouwelijke documenten. De meeste kasten zijn voorzien van roldeuren. Dit is ruimtebesparend, zeker als de archiefkast in een hoekje achteraf staat.

Multifunctioneel

Een archiefkast is niet alleen een veilige opbergplek voorvertrouwelijke documenten, ook voor het opbergen van kantoorspullen die door meerdere mensen op een afdeling worden gebruikt is een archiefkast ideaal. In een afsluitbare archiefkast liggen spullen als printpapier, nietmachines, paperclips, pennen en notitieblokken niet alleen veilig beschermd tegen diefstal. Ook dure spullen zoals video enaudio-apparatuur, laptops en smartphones liggen veilig in een archiefkast die u op slot kunt doen. Een afsluitbare kast zorgt er tevens voor dat de kantoorruimte opgeruimd is. Het is zelfs bewezen dat een opgeruimde werkplek de productiviteit van kantoormedewerkers verhoogt!

Bestel uw archiefkast bij Brixxo kantoormeubelen

Als u een archiefkast wilt aanschaffen, dan is Brixxo kantoormeubelen een uitstekend adres. Dit bedrijf verkoopt zowel nieuwe als tweedehands kasten. Daarom is dit juist voor startende bedrijven ideaal. Elke gebruikte archiefkast wordt technisch nagekeken en grondig schoongemaakt. Daarnaast krijgt u op elke archiefkast minimaal twee jaar garantie op technische mankementen, ongeacht of u een nieuwe of gebruikte kast koopt. Nieuwe kasten worden ongemonteerd geleverd, tweedehands kasten worden gemonteerd geleverd. In de online showroom vindt u voor elke situatie een passende archiefkast. En zoekt u niet alleen een archiefkast, maar ook ander kantoormeubilair? Bij Brixxo kunt u terecht voor een complete inrichting van uw kantoor, van draaistoelen en bureaus tot aan diverse kasten en horecameubilair, zowel nieuw als tweedehands. Het assortiment omvat kasten en overig kantoormeubilair van gerenommeerde merken, zoals Ahrend, Schaffenburg en van het eigen merk Brixxo.