De interieurtrends voor je op een rijtje

Trend 1: Minimalistisch

Eén van de interieurtrends waar je in 2016 niet omheen kunt is minimalistisch. Het minimalistische komt steeds meer op de voorgrond. Waar je bij deze trend eigenlijk aan moet denken is een minimalistisch interieur die rust en overzicht uitstraalt zonder al te veel poespas. De uitdrukking die hier goed bij past is wel ‘Less is more’. Een voorbeeld hiervan is de trapleuning met LED verlichting. Dit is een echte eyecatcher waardoor je hieromheen niet veel meer hoeft te doen om het plaatje compleet te maken. Zo’n trapleuning is heel stijlvol en functioneel, vooral door de kleurrijke verlichting die erin zit verwerkt. Door een trapleuning met led verlichting te laten inbouwen, krijgt je entree hoe dan ook een hippe uitstraling.

Trend 2: Duurzame materialen

Duurzame materialen gaan we ook steeds meer zien in de verschillende interieurs. RVS wat staat voor roestvaststaal is hierbij een belangrijke. De weggooi- en consumptiemaatschappij is steeds meer passé. Hierdoor gaat men tegenwoordig steeds meer op zoek naar duurzame materialen wat je vooral terugziet in de interieurbranche. Wanneer je je woning gaat inrichten, is het natuurlijk ook mooi meegenomen wanneer je meubels duurzaam zijn. Zo hoef je er eigenlijk amper nog naar om te kijken en blijven je meubels ook nog eens mooi naarmate de tijd verstrekt. Wanneer je meubels aanschaft van bijvoorbeeld roestvaststaal, ben je er eigenlijk zeker van dit product bewijzen van levenslang meegaat.

Trend 3: Natuurlijke materialen

Ook natuurlijke materialen zie je steeds meer terugkomen in een woning. Enkele natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld wol, hout en linnen. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat mensen graag de natuur naar binnenhalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je interieur op te vrolijken met wat mooie wollen kussens, of juist voor stoere houten meubels in combinatie met roestvast staal. Er is toch eigenlijk niets mooiers dan dat je de natuur ook een beetje naar binnen kunt halen. Eigenlijk kun je alle tot nu toe genoemde trends ook goed combineren met elkaar.

Trend 4: Ronde en ovale vormen

In de interieurbranche blijkt ook wel dat ronde en ovale vormen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Deze trend mag dan ook zeker niet vergeten worden in de interieurtrends voor 2016. Tegenwoordig stapt men steeds meer af van hoekige en vierkante vormen om het interieur een zachtere en eigenlijk ook meer speelse uitstraling te geven. Je zou ook wel kunnen zeggen een trend die niet alleen van deze tijd is, maar al vaker is gezien. Het voordeel is ook wel dat ronde en ovale vormen ook minder ruimte in beslag nemen. Zo kun je eventueel deze ruimte nog aanvullen met andere meubelen en/of accessoires. Of je kunt ervoor kiezen om dit niet te doen en toch te kiezen voor het minimalistische zoals benoemd in de eerste trend.

Trend 5: Slimme verlichting

Verlichting speelt ook elk jaar weer op haar eigen manier een belangrijke rol binnen de interieurtrends. In 2016 is slimme verlichting het ding. Zoals de naam eigenlijk al een beetje verklapt is dit verlichting die je naar eigen wens kunt instellen en ook nog eens doet wat je zelf wenst op de door jou bepaalde momenten. Bijvoorbeeld wanneer je niet thuis bent, of juist wanneer je net thuis komt. Niets is toch leuker dan de verlichting zelf te kunnen aanpassen. Zo kun je de verlichting dimmen naar de juiste lichtsterkte voor net dat beetje extra sfeer of laat de verlichting voluit branden uit praktische overwegingen. Het juiste licht op het juiste moment is erg prettig en daar mag eigenlijk best wat extra aandacht aan worden geschonken. Slimme verlichting kun je geheel naar eigen sterkte instellen.

Met deze trends ben je helemaal klaar voor 2016 en kom je niet meer voor verrassingen te staan in de interieur- en woonspeciaalzaken. Wat betreft verlichting kun je extra inspiratie opdoen bij Lumigrip.