De juiste papiersnijder kiezen

papiersnijders

Met de opkomst van de computer werd ook het verdwijnen van papier uit het kantoor voorspeld. Maar het tegendeel is gebeurd, want er werd sindsdien nog nooit zoveel papier verbruikt in de kantooromgeving. Daardoor is het ook nu nog steeds belangrijk om de juiste hulpmiddelen te hebben om papier professioneel verder te kunnen verwerken. Zo mag een papiersnijder niet ontbreken op kantoor.

Het uitblijven van het papierloze kantoor

Toen in de jaren 1970 computers hun intrede maakten in de kantooromgeving, werd er voorspeld dat zij het papier als belangrijkste medium voor informatieopslag uit de kantoren zouden verdringen. Men sprak toen al over de komst van het papierloze kantoor.

En hoewel het belang van computers sindsdien enorm is toegenomen, is het gebruik van papier in de zakelijke omgeving alleen maar toegenomen. Dat had vooral te maken met de grotere hoeveelheid informatie die eenvoudig voor iedereen beschikbaar is geworden (denk aan de opkomst van internet) en de mogelijkheden die iedere werknemer heeft gekregen zelf om deze informatie via de computer om te zetten met tekstverwerkingsprogramma’s als Word. Door de komst van goedkope en efficiënte printers kan iedere werknemer zijn werk ook direct afdrukken.

Het belang van de juiste bewerkingsmaterialen

Door het grote belang van papier in de zakelijke omgeving, is het belangrijk om papier goed te kunnen bewerken op kantoor. Een goed voorbeeld van een onmisbaar apparaat voor papierbewerking is een papiersnijder. Met een papiersnijder kan men kleine en grotere hoeveelheden papier in één beweging nauwkeurig afsnijden.

Een papiersnijder maakt gebruik van een mes om papier af te snijden, en maakt het mogelijk om papier veel nauwkeuriger en rechter af te snijden dan met een mes of een schaar. Afhankelijk van de afmeting van het apparaat en het soort snijder kan men papier van A3 of A4 formaat afsnijden. Er zijn twee verschillenden soorten papiersnijders te onderscheiden: de stapelsnijder en de rolsnijmachine. Meer info.

De stapelsnijder voor het grote werk

Een stapelsnijder is de traditionele papiersnijmachine. Dit apparaat maakt gebruik van een scherp mes aan een hefboom, waarmee grote hoeveelheden papier in één keer kunnen worden afgesneden. Het te snijden papier wordt op het egale metalen oppervlak van de snijder gelegd, en moet stevig tegen de verplaatsbare achterstop worden aangedrukt. Vervolgens wordt met een papierklem het papier gefixeerd en kan het papier nauwkeurig gesneden worden. Met een stapelsnijder kunnen tegelijkertijd tot wel 40 of meer vellen A4 eenvoudig en recht worden afgesneden.

De voordelige en veilige rolsnijmachines

De stapelsnijder is een ideale machine voor het snijden van grote hoeveelheden papier. Maar het scherpe snijmes kan ook voor verwondingen zorgen. Daarom is de rolsnijmachine op de markt gekomen. Met dit apparaat wordt het papier gesneden met een mes dat op bevestigd is op een liniaal en daarover heen bewogen kan worden.

Deze constructie heeft als groot voordeel dat het vrijwel onmogelijk is om (per ongeluk) met het scherpe mes in aanraking te komen. Doordat rolsnijmachines over het algemeen ook goedkoper zijn dan stapelsnijders, zijn ze vooral erg geschikt voor bedrijven waar maar af en toe papier gesneden moet worden en voor gebruik bij sportclubs of op scholen.

Hoe de juiste papiersnijder kiezen?

Naast veiligheid en budget zijn ook andere aspecten belangrijk bij de keuze van de juiste papiersnijder. Bijvoorbeeld de frequentie waarmee de papiersnijder gebruikt gaat worden, de hoeveelheid papier die er dan in één keer mee gesneden moet kunnen worden, en het papierformaat wat de snijder aan moet kunnen. Voor iedere gewenste toepassing heeft Kantoorartikelenexpress de juiste papiersnijder. Kijk hier voor het uitgebreide assortiment aan stapelsnijders en rolsnijmachines.