Een ergonomische bureaustoel voor op je werkplek

Waarom zou je kiezen voor een ergonomische bureaustoel? Het is hoe dan ook een echte aanvulling op je werkplek. Zo’n ergonomische stoel is namelijk zo ontworpen dat alle bewegingen op de juiste manier worden ondersteund waardoor je heerlijk ontspannen kunt werken zonder dat je je eigen lichaam erg belast. Het verschil tussen een gewone bureaustoel en een ergonomische bureaustoel is ernorm groot. Bij een gewone bureaustoel wordt niet altijd even goed rekening gehouden met het zitcomfort, maar ook met je eigen lichaam. Bij een ergonomische bureaustoel staat je lichaam centraal.

De voordelen van een ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is dus niet zomaar een bureaustoel, maar wat zijn dan precies de voordelen van zo’n stoel? Met een ergonomische bureaustoel heb je een gezondere houding wat uiteindelijk ten goede komt van je lichaam. Met een ergonomische bureaustoel ben je er zeker van dat je hier minimaal vijf tot tien jaar mee vooruit kan. Door te kiezen voor een ergonomische bureaustoel ben je zeker van optimaal zitcomfort. Door de goede lichaamshouding die je eigenlijk vrijwel automatisch hebt met een ergonomische bureaustoel, ga je lichamelijke klachten als rugpijn en nekpijn tegen. Wanneer je de ergonomische bureaustoel op de juiste manier instelt, heb je niet alleen een gezonde houding, maar vooral ook een actieve houding. Dit bevordert uiteindelijk de productiviteit op je werkplek.

Zo zoek je een ergonomische bureaustoel uit

Het is niet altijd even makkelijk om een ergonomische bureaustoel uit te zoeken die helemaal past bij jouw wensen en behoeften. Ieder mens is uniek en dat geldt eigenlijk ook voor ergonomische bureaustoelen. Het is vooral verstandig om te kijken wat voor soort stoelen er precies zijn. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Het kan zo zijn dat je niet alleen waarde hecht aan de eigenschappen, maar ook aan het design van de bureaustoel. Hierdoor kun je in eerste instantie al kijken naar wat je mooi vindt waardoor er waarschijnlijk al genoeg afvallen. Naast het uiterlijk zijn vooral de eigenschappen van de bureaustoel van belang. Het is belangrijk dat je ook aandacht schenkt aan de functies van de betreffende stoel. Uiteindelijk is het het best als je een of meerdere stoelen die aan jouw wensen voldoen kunt testen, want pas dan weet je echt of de stoel daadwerkelijk bij je past.

Met deze tips haal je alles uit je ergonomische bureaustoel

Je hebt zo’n bureaustoel in huis of op kantoor en dan… Om alles uit je ergonomische bureaustoel te halen is het van belang dat je ergonomische bureaustoel juist staat ingesteld. Optimaal zitten is een belangrijk aandachtspunt waarbij je moet letten op de juiste zithoogte, zithoek, armleggerhoogte- en breedte en zitdiepte. Je zorgt voor de juiste zithoogte wanneer je benen in een hoek van 90 graden op de grond staan. Daarbij moet een platte hand tussen de bovenkant van je knieholte en de zitting kunnen worden geschoven. Voor de juiste zithoek geldt een vaste waarde tussen de 95 en 105 graden. Zo zak je niet gemakkelijk onderuit. Ook de zitdiepte is van belang. Het is vooral van belang dat je lichaam goed aansluit op de onderkant van je rugleuning. Voor een goede armleggerhoogte zijn je schouders recht en leunen je armen in een hoek van 90 graden. Let dus vooral op de hoek van 90 graden bij deze verschillende punten.