Een fietstocht maken met een fietstas van Basil, daar word je gelukkig van!

Basil Fietstassen

De zomermaanden zijn een ideale periode om er lekker op uit te trekken met de fiets. Dat kan een dagtocht zijn, maar ook een meerdaagse fietsvakantie. Heerlijk in de buitenlucht, terwijl de zon schijnt. Fietsen langs de kust, rivieren, meren en door de polders, bossen en duinen. Zeker weten dat jij tijdens zo’n fietstocht een geluksmoment ervaart. Bij Basil, fabrikant van fietstassen, manden en de daarbij behorende accessoires, noemen ze dat fietsgeluk.

Het idee om fietstassen te produceren ontstond bij dit familiebedrijf zo’n 40 jaar geleden. Inmiddels beschikt Basil over een ruim assortiment en heb je de keuze uit verschillende soorten, veelal multifunctionele fietstassen. Ga eens een poosje langs de weg of een fietspad staan en je zult heel wat Basil fietstassen en -manden voorbij zien komen die door Basil zijn geproduceerd.

Fietstassen: praktisch en stijlvol

Wanneer je een fietstocht gaat maken, is een fietstas waarin je al je spullen kunt opbergen zowel handig als stijlvol. Zonnebrandolie, een thermosfles met koud water, eten om onderweg te picknicken, maar ook een regenjas of extra kleding komen vaak goed van pas wanneer je eropuit trekt. Afhankelijk van de hoeveelheid bagage die je meeneemt, heb je een dubbele of een enkele achtertas nodig. Je kunt deze tassen eenvoudig bevestigen aan de bagagedrager.

Een goed voorbeeld van een dubbele achtertas is de Basil Tour, een zwarte fietstas die zowel geschikt is voor een dames- als voor een herenfiets. Met een inhoud van 26 liter heb je altijd genoeg ruimte om je spullen te vervoeren. Deze tas is bovendien spatwaterdicht, wat er voor zorgt dat je spullen niet direct nat worden.

Meestal is een spatwaterdichte fietstas voldoende om een langere fietstocht te maken. Wil je er echter helemaal zeker van zijn dat je spullen niet natregenen, kies dan voor een volledig waterdichte tas. Vooral bij een meerdaagse fietsvakantie is de keuze voor een dergelijke fietstas aan te raden. Basil biedt met de Urban Dry-, Miles- en Noir-fietstassen een serie tassen aan die ook bij de hevigste stortbuien, je bagage droog houden.

Stuurtassen

Ook een stuurtas is bijzonder handig wanneer je een (meerdaagse) fietstocht maakt. Het voordeel daarvan is dat je er makkelijk bij kunt en meer zicht hebt op je spullen. Ze zijn daarom zeer geschikt om bijvoorbeeld je mobiele telefoon, portemonnee en je sleutels in op te bergen. Je bevestigt de fietstas gemakkelijk aan je stuur, maar haalt hem er even zo makkelijk weer vanaf. Dat betekent dat ze ook prima zijn te gebruiken als schoudertas. Wel zo praktisch als je even een boodschap wilt doen. De Basil Mali stuurtas heeft zelfs een kaartleesvenster, waar je eenvoudig een landkaart onder schuift. Je hebt zo altijd direct zicht op de fietsroute.

Over het ontwerp van de verschillende fietstassen wordt bij Basil goed nagedacht. Dat de fietser zijn spullen handig, gemakkelijk en veilig moet kunnen vervoeren, staat altijd voorop. De fietstassen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en geschikt voor kortere of langere fietstochten. Welk model je ook kiest, met een fietstas van Basil ga je altijd goed voorbereid en stijlvol op weg.