Gevel opnieuw bekleden? Dit is waarom kunststof gevelbekleding de beste keuze is

gevelbekleding

Wil jij jouw gevel opnieuw gaan bekleden en ben jij op zoek naar een passende vorm van gevelbekleding? De mogelijkheden op het gebied van gevelbekleding zijn eindeloos. Zo kan je kiezen voor gevelbekleding gemaakt van hout, metalen gevelbekleding, natuurlijke gevelbekleding en gevelbekleding gemaakt van natuursteen. Er is echter één vorm van gevelbekleding die met kop en schouders boven de rest van de soorten gevelbekleding uitsteekt: kunststof gevelbekleding. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waarom kunststof gevelbekleding de beste keuze is.

Een prachtige uitstraling

Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, stijlen en structuren. Zo kan je kiezen voor enkele of dubbele kunststof gevelpanelen en heb je de keuze uit meerdere stijlen, zoals rondkant of potdeksel (Zweeds). Ook op het gebied van structuur is het aanbod groot. Zo bestaan er kunststof gevelpanelen met een glad oppervlak, maar bestaan er ook kunststof gevelpanelen met een betonlook (voor een moderne, robuuste uitstraling) of een natuurgetrouwe houtstructuur (voor een authentieke, traditionele uitstraling). De mogelijkheden zijn eindeloos. Het voordeel van het ruime aanbod is dat er voor elke stijl woning een passende vorm van kunststof gevelbekleding is. De natuurgetrouwe uitstraling van kunststof gevelbekleding zorgt er bovendien voor dat jouw woning een prachtige, verzorgde uitstraling krijgt, waar jij jarenlang van kunt genieten.

Onderhoud

Het grote aanbod is niet het enige voordeel van kunststof gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding is zeer onderhoudsarm. Het enige onderhoud dat het zo nu en dan nodig heeft, is een schoonmaakbeurt. Schilderen, schuren, lakken, al deze onderhoudswerkzaamheden zijn met kunststof gevelbekleding voorgoed verleden tijd. Het schoonmaken van kunststof gevelbekleding is een fluitje van een cent. Met een sopje en een doekje of een hogedrukreiniger maak jij jouw kunststof gevelbekleding in no time schoon. Kies je voor een hoge drukreiniger? Borstel de gevel dan eerst even af met een zachte bezem of borstel en zorg voor voldoende afstand tussen de gevelbekleding en de mond van de hogedrukspuit. Kies je voor een doekje en een sopje? Maak dan geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze verkleuringen kunnen veroorzaken. Een allesreiniger is voldoende.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Kunststof gevelbekleding wordt gemaakt van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen en heeft een levensduur van minimaal 30 jaar. Hierdoor is het een milieuvriendelijk product en bovendien een duurzame investering. Door te kiezen voor kunststof gevelbekleding worden natuurlijke bronnen niet verder uitgeput én krijgt jouw gevel op duurzame wijze een prachtige uitstraling.