Groene aanslag verwijderen, hoe doe je dat?

Zoals iedereen wel weet hebben we nu eenmaal met een vochtig klimaat te maken in zowel Nederland als in België. Dit zijn ook de ideale omstandigheden voor groene aanslag om zich flink te verspreiden op bijvoorbeeld de tegels in je tuin. Daarom is het de hoogste tijd om deze groene aanslag eens goed aan te pakken.

Op sommige plekken kan groene aanslag overigens best mooi zijn zoals in bossen of in natuurlijke tuinen. Toch geldt dit vaak niet voor je eigen tuin. Groene aanslag geeft eigenlijk een vervelend en onverzorgd uiterlijk. Het is zelfs zo dat looppaden na verloop van tijd gevaarlijk glad kunnen worden door algen en mossen. Reden genoeg om deze groene aanslag te verwijderen dus. Het wordt aangeraden om hiermee te starten in het voorjaar. Met behulp van een hogedrukspuit zorg je ervoor dat je je groene muren, meubelen, straten en schuttingen afspuit. Helaas heeft dit wel maar een tijdelijk effect waardoor de groene aanslag na verloop van tijd weer terugkomt.

Oplossingen voor de lange termijn

Wij snappen dat je graag een oplossing zoekt voor de lange termijn zodat de groene aanslag een tijd wegblijft. Het beste is om de producten Biogroen of Biomos eens te bekijken en hierin een keuze te maken. Deze producten zijn erg geschikt om alle groene aanslag je tuin in te spuiten en deze vervolgens af te spuiten met een hogedrukreiniger. Dit werkt een stuk beter dan wanneer je alleen gebruikmaakt van een hogedrukreiniger en heeft daarnaast ook nog effect voor de lange termijn. Voordat je een van deze producten gaat gebruiken, is het wel van belang dat je de losliggende vervuiling eerst gaat verwijderen (met een hogedrukreiniger of lagedrukspuit).

Het gebruik van Biomos of Biogroen

Voor optimaal resultaat kun je deze producten dus gebruiken nadat je alle overige vervuiling hebt verwijderd. Los het product op in water en spuit vervolgens bijvoorbeeld je (groene) meubelen loyaal in met een lagedrukspuit (is voldoende). Hierbij zorg je ervoor dat het oppervlak minimaal tien minuten nat blijft. Deze producten hebben namelijk even de tijd nodig om de algen en andere groene aanslag aan te pakken. Zo heb jij je werk gedaan en doet het weer (ja, je leest het goed) eigenlijk de rest. Zon versterkt de werking en regen (niet binnen zes uur na het inspuiten) spoelt de resten uiteindelijk weer weg. Fijn om te weten: het schijnt zelfs zo te zijn dat wanneer mossen doordrenkt zijn geweest met Biogroen of Biomos, ze vervolgens afsterven. Het is aan te raden om deze producten niet te gebruiken voorafgaand aan een regenbui of indien er vorst is.

Voordeel van deze producten

Het voordeel van Biomos en Biogroen is eigenlijk dat deze producten een bijzonder langdurige werking hebben, ofwel ze impregneren, waardoor de groene aanslag en algen voor een zeer lange tijd wegblijven. Met een hogedrukreiniger of met zure producten alleen red je dit. Hiermee ruw je namelijk alleen het oppervlak op waardoor de basis voor een nieuwe laag groene aanslag, algen en mossen steeds beter worden. Uiteindelijk versnelt dit zelfs het proces waardoor je steeds vaker aan de slag kunt om groene aanslag te verwijderen. Dat is nou net wat je niet wilt. Deze groene aanslagreinigers kun je het gehele jaar door aanschaffen. Maar wat is nu het verschil tussen Biomos en Biogroen? De producten werken eigenlijk exact hetzelfde. Ze hebben namelijk dezelfde hoeveelheid werkzame stoffen. Het prijsverschil zit hem dan ook voornamelijk in de merknaam en de verpakkingsgrootte.