Kies de juiste airconditioning voor uw werkomgeving

airco kopen

In uw kantoorruimte wilt u onder prettige omstandigheden kunnen werken. U wilt niet teveel afgeleid worden door lawaai van collega’s of machines, en ook moet het in uw werkomgeving niet te warm of te koud zijn. Een werk- of kantoorruimte op de juiste temperatuur houden is niet altijd even eenvoudig, zeker niet als het in de zomer erg warm is.

Voor een aangenaam werkklimaat is een airco kopen een goede oplossing, want het is een uitstekende investering die zichzelf snel terugverdient. Ook als het buiten onaangenaam warm wordt, kunt u met een goede airconditioning nog efficiënt door blijven werken. We leggen u hier kort uit hoe airconditioning werkt en wat voor soorten airconditioning er zijn.

De werking van airconditioning

Airconditioning heeft een verkoelende werking doordat warmte aan de lucht wordt onttrokken. In de airconditioning zelf wordt een vloeistof verdampt, wat energie kost. Die energie wordt uit de lucht gehaald en daarmee wordt er ook warmte uit de lucht gehaald.

Bij airconditioning wordt dus niet zoals bij een ventilator actief lucht verplaatst. Het verplaatsen van lucht zorgt weliswaar voor een verkoelende werking (uw huid koelt door de luchtstroom namelijk af), maar laat de temperatuur in een ruimte niet zakken. Bij airconditioning daalt de temperatuur in een ruimte wel, en daardoor is het de geschiktere manier om een (kantoor)ruimte te koelen.

Monoblock airconditioning

Monoblok airconditioning is één van de twee populairste soorten airco’s. Zoals de naam al aangeeft, is het een apparaat uit één stuk. Dat betekent dat alles in, op of aan de airconditioning zelf bevestigd is. De meeste mobiele airconditioningssystemen zijn monoblock-apparaten.

Het grote voordeel van een monoblocksysteem is dat deze eenvoudig geïnstalleerd kan worden, zonder veel montagewerk. De afvoer bestaat meestal uit een slang die via een raam naar buiten geleid wordt of een speciaal opvangbakje in de airconditioning zelf. Als u een kleine werkruimte hoeft te koelen, dan zult u om de paar uur de opvangbak van uw monoblock airconditioning even moeten legen.

Een ander nadeel is dat een monoblock airconditioning is dat de motor in het apparaat zelf zit en daardoor veel geluid maakt. Wanneer u in een rumoerige omgeving zit, dan is dat waarschijnlijk geen probleem. Maar als u stilte nodig heeft, dan is een split-airco waarschijnlijk een betere oplossing .

Split airconditioning

Een split airconditioning of split-unit airco bestaat uit twee delen. Het deel dat in het interieur van het kantoor wordt geplaatst heet de verdamper. Het deel dat zich aan de buitenkant van het kantoor bevindt wordt de condensor genoemd. Deze delen zijn aan elkaar verbonden met een koperen leiding en een aansturingskabel voor de condensor.

De werking is eenvoudig: verdamper neemt de warmte op en de condensor voert dit vervolgens naar buiten af. Het voordeel van een split airco is dat u van de verdamper minimale geluidsoverlast heeft en dat het afvoerwater vanzelf naar buiten wegloopt. Een nadeel is dat er een leiding door de muur moet worden getrokken. Daarnaast is een split airconditioning in de regel duurder dan een monoblock airconditioning.

Kies voor professionele airconditioning

Bij de webshop van Mijnklimaatshop.nl vindt u altijd de airco die het beste past bij uw werksituatie. Hier vindt u namelijk een enorm aanbod van professionele klimaatbeheersing tegen zeer scherpe prijzen. Bij mijnklimaatshop.nl kunt u tevens terecht voor advies over airconditioning en kunt u ook de montage, onderhoud en reparatie van uw airconditioning laten verzorgen. Meer info.