Secuur en snel werken met laser ontvangers

laser ontvangers

Het maakt niet uit of u als professional in de bouw werkt of dat u een gevorderde doe-het-zelver bent. U bent altijd goed geholpen met precisieapparatuur dat zorgt voor een beter resultaat en vooral veel tijdwinst. Als u binnenshuis veel zaken moet monteren die absoluut waterpas moeten staan of wanneer u afschotten creëert, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk de grote voordelen van een bouwlaser ondervonden. In korte tijd zet u alle lijnen secuur uit en tijdens het monteren controleert u efficiënt of alles volgens plan verloopt. Misschien heeft u gemerkt dat het gebruiken van een bouwlaser in erg grote ruimtes of in de buitenlucht minder efficiënt gaat. In die gavallen is het verstandig om uw bouwlaser te combineren met laser ontvangers.

Werken bij zonlicht en over grote afstanden

De meeste bouwlasers werken met een rode lichtbundel. Deze is binnenshuis goed te zien, maar als u te maken heeft met veel lichtinval, is het niet altijd even eenvoudig de laserstraal te lokaliseren. Een bouwlaser met groene lichtbundel helpt u daarbij. Menselijke ogen zijn gevoeliger voor groen licht dan voor rood licht. Onder omstandigheden waarbij een rode laserstraal minder goed zichtbaar is, blijft een groene laserstraal op een voor u comfortabele manier te zien. Dit kan u een aanmerkelijke tijdwinst opleveren. Echter, wanneer u in grote ruimtes werkt, of in de open lucht terwijl de zon helder aan de hemel staat, hebben ook bouwlasers met groene laserbundels hun beperkingen. Uw ogen kunnen dan het beste ondersteuning krijgen van laser ontvangers. Een laserdetectieapparaat is in staat om de laserstraal op te merken, ook onder omstandigheden waarbij uw ogen, zelfs met een speciale laserbril, het af laten weten.

laser ontvangers werken tijdbesparend

Met een laserontvanger werkt u in de buitenlucht aanmerkelijk sneller en nauwgezetter dan zonder. Als uw bouwlaser geplaatst en gefixeerd is, gebruikt u laserontvangers om de lijnen tot tientallen meters ver uit te zetten. Afhankelijk van de aard van uw werkzaamheden kiest u er dan voor om de laserontvanger op zijn beurt te fixeren, of om de lijnen die u heeft bepaald, te markeren. Bent u bezig met de aanleg van een hellend vlak, dan kunt u tijdens de bouw met uw laserontvanger bepalen of alles nog wel onder de juiste hellingshoek wordt geconstrueerd. Veel laserontvangers geven een handig akoestisch signaal als ze de laserstraal detecteren. Dit is vooral handig onder omstandigheden waarbij de laserstraal niet of nauwelijks zichtbaar is. Omdat u met wisselende weersomstandigheden rekening moet houden, mag u van een laser ontvanger verwachten dat hij stofdicht en waterdicht is.

Goede adviezen en een professioneel assortiment bij Top-Bouwlaser

Niet elke laser ontvanger is geschikt om met elke willekeurige bouwlaser te werken. Als u in het assortiment van Top-Bouwlaser kijkt, ziet u een uitgebreid assortiment bouwlasers met verschillende toebehoren, waaronder laserontvangers. Top-Bouwlaser levert apparatuur van onbesproken kwaliteit en valt op door zijn heldere productomschrijvingen. Heeft u toch nog vragen of advies nodig, neemt u dan contact op met de technisch vaardige en servicegerichte productspecialisten.