Meerwaarde met automatische citruspersen

Citruspers

Automatische citruspersen zorgen voor werkverlichting en positieve reclame

In een restaurant of café kun je in deze tijd eigenlijk niet meer aankomen met sap uit een pak. Vers, gezond en zelfgemaakt staat hoog in aanzien en een eerste indruk is vaak niet meer uit te wissen. De meeste mensen willen nu eenmaal vers sap en je toont professionaliteit en klantvriendelijkheid door dit aan te bieden. Het scheelt zeker in klandizie, omdat je automatisch een betere naam krijgt. Een machine met daarnaast zelf te persen sinaasappels is ook een aanwinst bij een lopend buffet. Natuurlijk wil je niet de hele dag zelf sap staan persen. Dat hoeft ook helemaal niet met hulp van zo’n handige automatische citruspers. Mensen kunnen het selfservice model (Maxima MAJ45) ook zelf bedienen. Alle apparaten zijn eenvoudig schoon te maken.

Een elektrische of een automatische citruspers?

Bedenk tevoren welke sapmachine het beste bij jouw situatie past. Wanneer het dagelijks om een kleiner aantal mensen gaat is een goede elektrische pers ook een prima optie. Je moet de citrusvruchten wel zelf doorsnijden en tegen het apparaat houden, maar de rest gaat vanzelf. Ook perst deze meer sap uit sinaasappels dan je zelf handmatig kunt doen. De oranje retro versie van maximakitchenequipment.com is een fraaie blikvanger op een bar, in een keuken of in een kantine. De grotere RVS versie heeft een wat sterkere motor en een speciale zeef voor maximale sapopbrengst. Speciale opzetstukken voor limoenen, citroenen of grapefruits worden meegeleverd. De onderdelen kunnen in de vaatwasser, dat scheelt weer tijd. Voor veel glazen sap per dag is een automatische pers zeker het overwegen waard.

Hoe werken automatische citruspersen?

Je hebt ze vast al gezien en gebruikt in de supermarkt, de machines waar je zelf eenvoudig flesjes in verschillende formaten kunt vullen met sinaasappelsap. Snel, handig en lekker vers. In verschillende formaten vind je ze nu ook als tafelmodellen bij Maxima automatische citruspersen. In de bovenkorf doe je meerdere kilo’s perssinaasappels. Deze rollen automatisch het persgedeelte in. Deze persen zijn van speciaal materiaal dat niet corrodeert. Vervolgens wordt het sap opgevangen in een glas, beker of flesje dat je eronder zet. De schillen en het afval komen terecht in eenvoudig afneembare afvalbakken. Deze automatisch citruspersen voldoen aan Europese veiligheidsnormen en indien nodig stopt het apparaat automatisch. Per minuut worden ongeveer 20 tot 25 sinaasappels verwerkt.

Waar gebruik je automatische citruspersen?

Deze automatische citruspersen in tafelmodel zet je bijvoorbeeld bij ontbijt- of lunchbuffetten in hotels of wellnesscentra, in sport- of bedrijfskantines of bij kleinere wegrestaurants, eventueel met zelfbediening (Maxima MAJ45). Ook bij de catering van grotere evenementen of feesten zijn ze een reuze handige aanschaf. Bij het grote model kan een bijpassend verrijdbaar onderstel worden besteld voor snel aan- en afvoeren. Wil je liever zelf de controle houden op de hoeveelheid sap die getapt wordt? Zet het apparaat dan in de keuken en serveer het geperste sap in grote kannen. In het geval van plotseling mankement is de reparatieservice van maximakitchenequipment.com snel aanwezig. Ook een jaarlijks onderhoudscontract inclusief een jaar langer garantie behoort tot de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat de automatische pers in optimale conditie blijft.