Onkruid verdelgen met Glyfosaat

Glyfosaat

Veilig en effectief onkruid verdelgen met Glyfosaat

Als u in uw tuin veel last heeft van onkruid, die de plek van uw tuinplanten innemen en uw tuin dreigen te overwoekeren, dan wilt u hier graag iets tegen ondernemen. Als u geen tijd of zin heeft om met haast chirurgische precisie de ongewenste planten te verwijderen, dan zult u zoeken naar een oplossing die snel werkzaam is, niet giftig is voor kinderen of huisdieren en zo min mogelijk milieubelasting oplevert.

Veel onkruid is eenvoudig met de hand te verwijderen, zeker die planten die met name via de oppervlakte woekeren. Echter, planten als zevenblad of de wurgende klimplant haagwinde, die uw tuinplanten echt in de weg kunnen zitten, maken gebruik van ingewikkelde en woekerende wortelsystemen en zijn nauwelijks op een efficiënte manier handmatig te verwijderen. Altijd vergeet u wel een aantal planten en het volgende jaar begint alles weer van voor af aan.

Maatwerk met een effectief werkende onkruidverdelger

In de webwinkel van Thuisschoonmaken vindt u een effectief en efficiënt verdelgingsmiddel met de naam Imex-glyfosaat. De werkzame stof uit dit middel is glyfosaat, dat vooral bekend geworden is door het middel Roundup, dat door fabrikant Monsanto met succes op de markt is gebracht en door vele professionele tuiniersbedrijven, hoveniers en landbouwers wordt toegepast.

Imex-glyfosaat is wat werking betreft goed te vergelijken met Roundup. Woekerende planten met uitlopende wortelstelsels kunt u hiermee effectief bestrijden. De plant neemt de voor hem giftige stof op en verspreidt het ook in zijn wortelstelsels, die vervolgens afsterven. Imex-glyfosaat belooft u een snelle en vooral effectieve aanpak van uw onkruidprobleem.

Eigenschappen van de werkzame stof

Imex-glyfosaat dat niet op uw onkruid terechtkomt zal snel en effectief worden afgebroken na contact met de grond. Als u streeft naar een goede en snelle werking, gebruikt u het dan niet als het té warm is of als binnen een aantal uren regen te verwachten is. Is de lucht vochtig en bewolkt, dan werkt Imex-glyfosaat het best. Tijdens of na een periode van vorst is het gebruik van dit middel ook niet aan te bevelen.

Dit onkruidverdelgingsmiddel kan irriterend werken op uw ogen of slijmvliezen. Draagt u bij het gebruik dan ook beschermende kleding en een veiligheidsbril. Hoewel het middel in principe niet echt giftig is voor huisdieren en kinderen, is het toch zaak om het middel buiten hun bereik te houden en ze de toegang tot uw tuin te ontzeggen. Als u aan het onkruid ziet dat de bladeren gaan verdrogen, dan is uw tuin weer veilig gebied.

Imex-glyfosaat is wel giftig in aquatische milieus. Als u een vijver in uw tuin heeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het middel niet in het vijverwater terechtkomt. Rond uw vijver kunt u het beste uw onkruid met de hand wieden, of uitsluitend de bladeren van het onkruid aan te tippen. Sproeien is hier zeker af te raden.

Betrouwbare middelen en goed advies

Als u erover denkt om Imex-glyfosaat als onkruidverdelgingsmiddel toe te passen, maar u zit nog met een aantal vragen, neemt u dan contact op met Thuisschoonmaken. Hun adviseurs kunnen u exact vertellen wat u wel en beter niet kunt doen. Zoekt u tevens naar goede middelen om uw terras op milieuvriendelijke wijze te reinigen, dan kunt u bij hen ook een passend middel vinden.