Planeetmengers, veelzijdig en krachtig

Planeetmenger

Voor mensen die veel deeg maken en voor professionals in de horeca is de planeetmenger absoluut een must in de keuken. Hoewel het een behoorlijke investering is, neemt dit krachtige keukenapparaat je veel werk uit handen. Maak je vaak brooddeeg of pizzadeeg dat stevig gekneed moet worden? En ben je het geploeter met de keukenmachine die om de deegmassa heen draait al lang zat? Wil je in plaats van voor elk brood apart, het deeg ook wel eens voor drie broden tegelijk kunnen maken? Dan is het tijd om een planeetmenger aan te schaffen! Als je er eenmaal één hebt gebruikt begrijp je niet hoe je zo lang met je keukenmachine hebt kunnen werken.

Waar een spiraalkneder alleen te gebruiken is voor brooddeeg, is deze keukenhulp een stuk veelzijdiger. Met een kneedhaak, een mengvleugel, een ballongarde of een klopgarde kun je slagroom kloppen, eiwit stijf kloppen, cakedeeg of koekjesdeeg maken en natuurlijk ook brooddeeg en pizzadeeg bereiden. Je kunt in een oogwenk heerlijke eigengemaakte mayonaise op tafel zetten en de luchtigste gele banketbakkersroom maken. Beslag voor een grote stapel pannenkoeken of voor een perfecte soufflé maak je met de ballongarde snel klaar. Voor een superglad glazuur zonder klontjes of het pureren van groente gebruik je de mengvleugel. Met één handig apparaat kook je in je eigen keuken op het niveau van een sterrenrestaurant!
Schoonmaken is kinderspel, dus dat kost weinig tijd. Alle onderdelen zijn in no time schoon te spoelen.

Planeetmenger zijn sterk en stil

De huidige serie horecamixers van Maxima is niet alleen bijzonder krachtig, maar ook geluidsarm. In een open keuken stoort het dus niet als het apparaat vaak gebruikt wordt. Hobbykoks en thuisbakkers zijn lovend over de compacte Maxima MPM7 met een mengketel van 7 liter. Hierin kun je zonder problemen twee kilo pizzadeeg bereiden. Dat is ideaal voor een feestje of voor een grote familie.

De variabele snelheid maakt de machine bijzonder veelzijdig. Voor sommige deegsoorten is deze machine bijna te snel. Let er bijvoorbeeld bij de bereiding van biscuitdeeg op dat een té hoge stand funest is voor het deeg, je slaat het dan al gauw kapot. In de juiste stand blijft je biscuitdeeg mooi luchtig.

Ook in de horeca worden deze krachtpatsers veel ingezet, want ze zijn leverbaar met mengkommen tot een capaciteit van 40 liter. Dat is voldoende om bijvoorbeeld 20 kilo pizzadeeg in één keer te kunnen klaarmaken. Door het gewicht van de machines blijven ze ook bij gebruik met een hoog toerental keurig op hun plaats staan. En dat is voor de veiligheid in de keuken bijzonder prettig.
Gebruikers zijn zonder uitzondering zeer tevreden over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding en de uitgebreide mogelijkheden met de extra accessoires.

Ook na jaren van intensief gebruik heb je nog veel plezier van deze krachtige keukenhulp. En het is een erg gebruiksvriendelijke machine, zodat het niet nodig is eerst een studie te maken van de gebruiksaanwijzing als je aan de slag wilt gaan. De zware metalen behuizing met krasvaste coating zorgt ervoor dat de machine goed schoon te houden is en er ook na langere tijd nog fris uitziet.