Ga slim om met de hitte door een Split Airco aan te schaffen

Het zonnetje, verkoelend briesje erbij en een maximale temperatuur van ongeveer 25 graden; velen kijken er de hele winterperiode reikhalzend naar uit. Deze heerlijke dagen komen voor, maar toch schieten de temperaturen steeds vaker extreem omhoog, waardoor het zowel binnen als buiten erg onbehaaglijk kan voelen. De buitentemperatuur is met deze zomerse weersomstandigheden niet te verlagen, dus binnen blijven en de ramen en gordijnen gesloten houden is dan voor iedereen het devies. Behalve deze voorzorgsmaatregelen, kunt u het binnen nog comfortabeler maken door een Split Airco aan te schaffen.

Investering voor nu en in de toekomst

Als u uw zoektocht naar een aircosysteem begint, zult u al snel zien dat er diverse systemen verkrijgbaar zijn. De apparaten verschillen van elkaar in prijsklasse en in efficiëntie. Wanneer u de hitte binnenshuis echt goed aan wil pakken, raden we u aan om een Split Airco aan te schaffen. Deze airco valt in het wat duurdere segment, maar u heeft dan wel een airco in huis waar u echt wat aan heeft en waar u heel veel jaren profijt van gaat hebben. Bovendien is klimaatverandering een feit, en kunt u drogere en hetere zomers gaan verwachten met nog meer tropische dagen. Deze airco is daarom dan ook een perfecte investering voor de toekomst.

Hoe werkt een Split aircosysteem?

Een Split Airco is een aircosysteem met een gescheiden binnen- en buitendeel, ook wel de verdamper en de condensor genoemd. De verdamper en de condensor zijn door middel van koelleidingen met elkaar verbonden. De verdamper neemt alle warme lucht in de omgeving op en de condensor geeft vervolgens de heerlijk gekoelde lucht weer terug aan de omgeving. Het effect: een koel huis waar het leven, ondanks extreme hitte buiten, gewoon door kan gaan.

Mooie vormgeving en aan de wand te bevestigen

De aircosystemen zijn verkrijgbaar op de webshop van mijnklimaatschop.nl. De systemen zijn mooi vormgegeven en zijn aan de wand te bevestigen. Hoewel de airco’s dankzij de mooie vormgeving niet storend zijn om te zien, zijn de systemen toch geproduceerd in de kleur wit. Hierdoor zal de airco zo min mogelijk opvallen in uw woonruimte.  Daarnaast stellen ook de functies van de systemen zeker niet teleur. Zo kunnen veel airco’s weer uit zichzelf opstarten na spanningsuitval en kunnen sommige apparaten zichzelf reinigen.

Gunstige energie-efficiëntieklasse

Hoewel een aircosysteem ontzettend veel voordelen met zich meebrengt, verbruiken de apparaten helaas wel wat meer energie. Om dit energieverbruik zo laag mogelijk te houden, wordt aangeraden om voor dit Split model te kiezen. Bij mijnklimaatschop.nl staat bij alle producten aangegeven hoeveel energie ze verbruiken, waardoor u zelf de energiezuinigheid van het apparaat kunt bepalen. Op de website van milieu centraal wordt bovendien aangeraden om een split model aan te schaffen met een energie-efficiëntieklasse van A+. De airco’s van mijnklimaatschop.nl zijn zelfs verkrijgbaar met een energie-efficiëntieklasse van A++, waardoor u een airco kunt aanschaffen met een energielabel dat nog zuiniger is.