Uitkomst voor lichamelijke klachten: ergonomisch bureau

Een ergonomisch bureau biedt eigenlijk de uitkomst voor lichamelijke klachten. De statische lichaamsbelasting is eigenlijk de oorzaak van veel rug-, nek- en armklachten. Een ergonomisch bureau kan hierbij helpen om deze klachten zoveel mogelijk tegen te gaan. Ook is gebleken dat het belangrijk is om zittend werk af te wisselen met staand werk zodat je niet de lang in een houding zit of staat. Het voordeel van een ergonomisch bureau is dat je deze geheel naar eigen wens kunt aanschaffen en instellen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten ergonomische bureaus, maar een zit-sta bureau krijgt over het algemeen toch wel vaak de voorkeur.

Ergonomisch bureau: zit-sta tafel

Zoals de naam eigenlijk al zegt, wissel je af in werkhouding met de zit-sta tafel. Juist die afwisseling is zo belangrijk. Dat zorgt er namelijk voor dat bepaalde lichamelijke klachten worden verminderd of zelfs kunnen worden voorkomen. Er kan dan ook wel gezegd worden dat een ergonomisch bureau zeker een aanwinst zal zijn op je werkplek. Je hebt het misschien al wel vaker gehoord, maar een mens is ook niet gebouwd om de hele dag door stil te zitten. Beweging is heel belangrijk. Uiteindelijk maakt het niet hoe je zithouding is, want beweging blijft belangrijk om klachten tegen te gaan.

Meer voordeel met een ergonomisch bureau

Het is inmiddels wel duidelijk dat je met een ergonomisch bureau lichamelijke klachten meer tegengaat. Dit is niet het enige voordeel wat je hebt bij een ergonomisch bureau. Deze vorm van werken wordt ook als plezierig ervaren waardoor de productiviteit op de werkvloer uiteindelijk ook wordt bevorderd. Zo zou je kunnen zeggen dat een zit-sta tafel niet voor niets de voorkeur krijgt boven een gewoon bureau. Het werkblad bij zo’n bureau is in te stellen van ongeveer 60 tot 80 centimeter hoogte. Doordat dit bureau makkelijk verstelbaar is, is dit bureau eigenlijk voor iedereen te gebruiken. Daarnaast blijkt dat de vermoeidheid aanzienlijk afneemt bij mensen die een ergonomisch bureau op hun werk hebben. Het bijkomende voordeel voor de baas is dat zij hierdoor minder vaak pauze hoeven te nemen en dus ook langer productief zijn.

Het werkblad van een ergonomisch bureau

Het werkblad van een ergonomisch bureau is verstelbaar zoals eerder gezegd. Maar nu vraag je je misschien af wat voor jou de juiste hoogte is? Dit kun je controleren door te kijken wanneer je met afhangende schouders je ellebogen op het werkblad kunt laten rusten. Zie je dat dat het geval is? Dan staat je ergonomische bureau goed ingesteld. Om deze ideale hoogte te bereiken, is het ook belangrijk dat je kijkt naar de hoogte van de stoel waarop je zit tijdens je werk. Een voetenbankje zou eventueel nog een oplossing kunnen bieden om een juiste hoogte te bereiken. Wanneer je een ergonomisch bureau zittend gebruikt, is het vooral belangrijk dat de hoogte van het bureaublad in ieder geval gelijk is aan de hoogte van de armleggers van je bureaustoel.

Naast een ergonomisch bureau zijn er ook nog genoeg andere ergonomische kantoormeubelen en/of -artikelen te vinden welke je hier kunt vinden!