Een trap renoveren doet u zo!

Het veranderen van uw interieur gebeurt doorgaans vaker, dan uw trap renoveren. Echter is het eens in de zoveel tijd goed om uw trap te renoveren. De trap zal ondertussen versleten zijn en de smaak zal zijn veranderd. Dit betekent dat het tijd is om de trap te renoveren. Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om het renoveren van een trap. Wij begrijpen dan ook dat het lastig is om hierin een keuze te maken. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor het renoveren van een trap op een rijtje.

Kies voor traptredenbekleding

Voor het renoveren van uw trap kunt u ervoor kiezen om uw trap opnieuw te bekleden. Voor het bekleden van een trap zijn er eindeloos veel mogelijkheden, maar laten we de populairste manieren toelichten. De meest bekende manier van het bekleden van een trap is tapijt. Tapijt dempt de voetstappen en voelt zacht en warm aan. Met tapijt voorkomt u uitglijden op de trap. De traptreden kunnen in zijn geheel bekleedt worden, maar u kunt ook kiezen voor een gedeelte van de traptrede. Hierbij kunt u denken aan alleen de trede of halve maantjes, keus genoeg!

Heeft u modern ingericht huis? Dan past tapijt vaak niet in uw woning. U kunt er dan voor kiezen om uw trap te bekleden met een houtlook. Uw trap bekleden met écht hout is geen handige keuze. Hout is nog glad en zal voor ongelukken op de trap kunnen zorgen. Wilt u toch een houtlook creëren? Dan kunt u kiezen voor HPL. HPL is kunststof die bijzonder slijt – en kras vast is en eruit ziet als hout. Een prima oplossing als u een modernere look wilt creëren in uw moderne woning.

Naast het kiezen voor tapijt of HPL kunt u ook kiezen voor vinyl (zeil), PU (giet vloer) of grint. De mogelijkheden voor het bekleden van de trap zijn eindeloos. Denk wel goed na over wat u kiest als trapbekleding, want het bepaald direct de sfeer voor uw hal.

Trap renoveren met nieuwe leuningen

Bij het renoveren van een trap is het niet alleen belangrijk om de traptreden te renoveren, maar heeft u weleens gedacht aan het vervangen van uw leuningen? Zo kunt u kiezen voor een RVS trapleuning, een trapleuning met LED verlichting of een houten trapleuning.

Laatste handelingen voor het renoveren van de trap

Om de renovatie van uw trap af te maken mogen de gang en overloop niet worden overgeslagen. Het is belangrijk om de overloop en gang te betrekken bij de renovatie van de trap. U kunt er voor kiezen om de vloer te vervangen in de gang en overloop. Daarnaast kun je ook nog kiezen om de muren te voorzien van een nieuwe kleur. Op deze manier heeft u de gehele trap en toebehoren in een keer gerenoveerd.