Waterpas werken met een Bouwlaser. Kaarsrecht met laser precisie!

bouwlaser

Wat is een bouwlaser?

Een bouwlaser is een roterende laser. De meeste bouwlasers zijn zelf nivellerend. Dit houdt in dat dit slimme apparaat zichzelf waterpas stelt. Dit gebeurd door middel van servomotoren of een pendelmechanisme.

Wanneer het apparaat is genivelleerd wordt een onzichtbaar horizontaal vlak gecreƫerd. Dit horizontale vlak kan dan als referentie gebruikt worden. Vanaf dit horizontale vlak kunnen verschillende hoogtes worden uitgezet zodat snel en gemakkelijk hoogte verschillen gezien kunnen worden.

Hoe gebruik je een bouwlaser?

De laser wordt met een handontvanger gedetecteerd. Een handontvanger is een apparaatje ter grote van een smartphone. De handontvanger detecteert de laserlijn door middel van sensoren.

Op een handontvanger kan worden afgelezen waar de laserlijn zich bevind. De handontvanger geeft aan of de laserlijn zich hoger of lager bevindt. Een bouwlaser kan in de horizontale toepassing voor verschillende dingen wordt toegepast.

Voor welke werkzaamheden is een bouwlaser perfect geschikt?

Dit handige stuk gereedschap is ideaal bij het egaliseren van grond, straatwerkzaamheden, op hoogte brengen van palen of poeren en het (onder afschot) leggen van leidingwerk en wordt op de bouw vaak gebruikt met een statief en een laserbaak.

Een statief wordt gebruikt om de bouwlaser op te bevestigen.

Statieven zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn simpele minder robuuste statieven maar ook zware professionele statieven die in hoogte verstelbaar zijn.
Een laserbaak is een lat die samen met een handontvanger van een bouwlaser gebruikt wordt. Een laserbaak is eigenlijk een lange lat waarmee heel gemakkelijk hoogtes en verschillen mee worden uitgezet.

Een bouwlaser is de tool om professioneel en precies te werken in de bouw. Bekijk het aanbod op de site van de specialist op gebied van waterpas werken in de bouw!