Zo maak je keramische tegels schoon

Heb je keramische tegels in je huis liggen? Dan vertellen wij je graag hoe je deze het best schoon kunt maken (en houden). Wij geven je tips welke producten je het best kunt gebruiken en hoe je de tegels uiteindelijk ook kunt onderhouden voor een optimaal resultaat.

Problemen bij het schoonmaken van keramische tegels

De meeste mensen komen vaak problemen tegen bij het schoonmaken van keramische tegels in de vorm van een vettige (glanzende) waas met daarin niet alleen vlekken, maar ook vegen en voetstappen die eigenlijk niet goed weg te krijgen zijn. Nu vraag je je vast of hoe je keramische tegels wel goed kunt schoonmaken? Om te beginnen is het van belang om ervan op de hoogte te zijn dat het vooral niet aan de tegel ligt, maar aan hoe je de tegel onderhoudt. De waas die je vaak ziet, wordt veroorzaakt door het residu van reinigingsmiddelen en vuil dweilwater. Om keramische tegels schoon te maken, raden wij je aan te beginnen met het verwijderen van de waas. Het is vaak lastig om het juiste reinigingsmiddel te vinden die deze waas tegengaat. Een oplossing is de Basisreiniger R. Met dit middel verwijder je eenvoudig de waas die ervoor zorgt dat je tegels een totaal ander uiterlijk krijgen.

Keramische tegels eenvoudig schoonmaken

Om je keramische tegels in huis schoon te maken, is het van belang dat je de Basisreiniger R in huis hebt. Dit middel dien je te verdunnen met water om vervolgens de vloer royaal met deze oplossing in te zetten. Het is vooral belangrijk dat je deze oplossing minimaal tien minuten laat inwerken. Als dat is gebeurd, schrob je rustig met een wit pad. Om je vloer helemaal goed schoon te maken, kun je er ook nog voor kiezen om de vuile voegen te behandelen met een zachte borstel. Daarna zuig je het vuile water op en zet je de vloer weer royaal in. Dit keer met alleen schoon water. Ook dat zullen we vervolgens weer opzuigen. Handig om te weten: je vloer op een andere manier droogmaken dan met een waterzuiger heeft een slecht effect op het eindresultaat. Je doet er daarom zeker goed aan om een goede waterzuiger te huren. Het is ook mogelijk om zo’n waterzuiger te kopen, maar dat is misschien zonde gezien je dit apparaat niet vaak nodig zult hebben. Mocht het resultaat toch nog niet helemaal naar wens zijn, dan zul je de voorgaande stappen helaas opnieuw moeten uitvoeren. De werkwijze van de benodigde producten vind je hier!

Dan het onderhouden van keramische tegels

De keramische tegels zijn schoon en dat wil je natuurlijk het liefst zo houden. Om de keramische tegels goed schoon te houden is het aan te raden om wekelijks of zelfs dagelijks een onderhoud uit te voeren. Dit kun je doen met een dweilset of dweilsysteem. Om optimaal resultaat te boeken is het vooral belangrijk om te weten dat je bij het gebruik de dweilen nooit uitwringt. In plaats daarvan kun je het best steeds een schone microvezeldweil- of mop gebruiken en uitwassen in de wasmachine. Voor optimaal resultaat dien je schoon water te gebruiken in de steel. Wij geven wel graag aan dat je vloer goed dweilen toch wel iets heel anders is dan zorgen dat de vloer vochtig wordt. Geef de microvezels daarom de tijd om het vuil op te schrapen en beweeg de dweil enkele keren over de vloer. Gebruik daarbij wel zo min mogelijk water.